Jänuse neliku Tartumaa trip 28.-30.08.2020 (Osa 1: Sissejuhatus)


Eelmine aasta augustis sai käidud Jänuse nelikuga Riias Tallinna tänaval Telliskivi Loomelinnaku taolises kohas, kus sai käidud mõnusal peol mistõttu oli soov sarnane koht leida ka Eestist. Kes oleks arvanud siis, et ka Riiga saamine võib olla problemaatiline reisi sihtkoht, kust tagasi tulles tuleks jääda karantiini. Oli plaan külastada selle lähistel asuvaid pruulikodasid, kus saab ekskursiooni käigus degusteerida erinevaid õllesid, kuid kahjuks jäi see plaan kehva ligipääsetavuse tõttu teostamata. REIN KASELA VEINIREISID: Rein Kasela - Raamat | Rahva RaamatMurimäe Veinikelder – Eestis kasvanud parimatest viinamarjadest valmistatud  käsitöövein

See aasta alguses sai käidud Rein Kasela juures veinikoolitusel sain teada, et ka Lõuna- Eestiski on olemas klassikaline Murimäe veinitalu (https://murimaevein.ee/) , kus mäekülgedel on viinamarja salud.  Nii idaneski idee sõpruskonnaga suvel teha üks Jänuse neliku nime vääriline tuur Tartumaal, mille käigus külastada Aparaaditehast ja ka kohti, mis seotud alkohoolse joogipoolise ja selle kõrvase valmimisega . 

Ka see aasta suundus tuurile sama nelja liikmeline seltskond mina, Tom, Valev ja Herkki ehk igati muhe jänune nelik. See aasta tuli leida ligipääsetav ööbimiskoht Tartu kesklinnast. Varasema presidendi vastul osalemise kogemuse pinnalt sai ööbimiskohaks valitud Aparaaditehase vastas olev Hector Design Hostelis asuv 4 kohaline tuba, mille hind oli väga mõistlik. Erinevaid kodulehti, blogisi ja sotsiaalmeedia lehti tuulates sai leitud ka teisi põnevaid kohti. Järgnevalt saategi ülevaate kuidas jänuse neliku Tartumaa reis lahti rullus.

Kommentaarid